Waarom Iam nog steeds op zoek is naar overwinning sinds de Spaanse Grote Prijs – Verstappen

Op zondag won Ferrari-superster Charles Leclerc de Italiaanse Grand Prix voor een juichend thuispubliek op het Autodromo Nazionale Monza.

De Monagasque slaagde erin om voor de McLaren-koppels Oscar Piastri en Lando Norris te eindigen, nadat hij had gekozen voor de riskantere één-stopstrategie.

Het was echter weer een weekend om te vergeten voor de regerende Formule 1-kampioen Verstappen, die als zesde over de streep kwam, meer dan 30 seconden achter Leclerc.

Verstappen is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning sinds de Spaanse Grand Prix, die in juni plaatsvond.

Hoewel hij nog steeds de leiding heeft in het F1-wereldkampioenschap, is Verstappens voorsprong teruggebracht tot 62 punten.

Na de race ging een gefrustreerde Verstappen los in een epische tirade over wat er misging voor hem.

Zoals gerapporteerd door GP Blog, zei hij: “Het was gewoon weer een dramatische race.” Niets werkte, de auto deed helemaal niets. Ik vond de strategie helemaal niet goed, en de pitstop was absoluut waardeloos. We moesten met minder vermogen rijden, dus eigenlijk ging alles mis.

“Waar we naartoe reden, deed er toch niet toe.” Maar je probeert nog steeds je beste race te rijden, maar met onze twee pitstops was dat zeker niet het geval. “Op zowel harde als medium banden waren we te langzaam.”

Verstappen voegde toe: “De manier waarop het gaat, gaan we geen races meer winnen, maar het is wat het is.”

McLaren-ster Norris was teleurgesteld nadat hij als derde eindigde, ondanks dat hij de race vanaf de pole position was gestart.

De Engelsman werd in de eerste ronde ingehaald door zijn teamgenoot Piastri en herstelde nooit meer.

Hij zei daarna: “Ik heb het gevoel dat hij (Piastri) veel te dichtbij kwam voor mijn comfort.” We hadden allebei gemakkelijk uit de race kunnen zijn in die eerste bocht als ik één meter later had geremd.

“Als ik het kon terugdraaien, zou ik dingen iets anders doen.” Maar het is zoals het is. Charles won uiteindelijk met twee seconden en het feit dat hij voorop kwam, heeft hem waarschijnlijk gedurende de race twee seconden opgeleverd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*