Toto Wolff benoemt Lewis Hamilton als vervanger bij Mercedes in 2025

Toto Wolff lekt ‘per ongeluk’ wie Lewis Hamilton in 2025 bij Mercedes zal vervangen

Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt de naam van de coureur die Lewis Hamilton volgend seizoen zal vervangen te hebben ‘gelekt’, voorafgaand aan een officiële aankondiging.

In februari werd aangekondigd dat Hamilton de Silver Arrows na 11 jaar bij het team zal verlaten om zich begin 2025 bij Ferrari aan te sluiten.

Mercedes is het hele huidige seizoen op zoek geweest naar zijn vervanger, waarbij al vroeg in die zoektocht verrassende links naar Max Verstappen van Red Bull naar voren kwamen.

De drievoudig wereldkampioen tekende vorig jaar een langetermijncontract bij Red Bull tot 2028, en teambaas Christian Horner heeft gezegd dat Verstappen het team ‘nooit’ zou verlaten.

Hij vertelde Sky Sports F1: “We weten wat onze overeenkomst met Max is, Max weet wat zijn overeenkomst met ons is.

“Hij is zeker niet beschikbaar voor Mercedes [voor 2025], dat was hij nooit.”

Maar Wolff heeft nu bekendgemaakt dat Mercedes wel degelijk gesprekken heeft gevoerd met Verstappen en zijn entourage over een overstap naar het team voor 2025.

De Duitser heeft echter bevestigd dat de regerend kampioen Red Bull ondanks die gesprekken niet zal verlaten.

Hij heeft in plaats daarvan toegegeven dat Mercedes hun volledige aandacht richt op de coureurs van volgend jaar – en hoewel hij Hamiltons vervanger niet expliciet bevestigde, zei hij dat Mercedes eraan werkt om juniorcoureur Kimi Antonelli in het stoeltje te krijgen.

Hij vertelde verslaggevers bij de Grand Prix van Nederland (via Autosport): “We hebben de beslissing genomen voor de coureurs voor volgend jaar. Binnenkort bevestigen we wie er op het tweede stoeltje zit.

“Wat ik ook heb gezegd, is dat de twee coureurs die in de auto zitten onze volledige steun hebben, 100 procent. En daarom ga ik het seizoen in 2025 in met twee coureurs die we alle kansen geven om te presteren.

“Daarom wil ik het op dat moment niet hebben over de coureursopstelling voor 2026, omdat ik het met George en Kimi wil laten werken.”

Naar verwachting zal Mercedes hun coureursopstelling officieel bekendmaken tijdens de volgende Grand Prix in Monza, waar Antonelli de eerste training zal rijden in plaats van Hamilton.

De Italiaan, die 18 jaar oud zal zijn als het seizoen van 2025 begint, maakt sinds 2019 deel uit van de academie van Mercedes en domineert de juniorenformules.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*