Parlement overweegt SHOCK F1-feestdag

Naast zijn twee Grand Prix-overwinningen in Hongarije en Bakoe, kwam de Australische ster ook uit de Europese races van het seizoen met de meeste punten van alle andere coureurs.

Piastri presteert vaak op hetzelfde niveau als zijn teamgenoot Lando Norris en is een uitdaging gebleken voor de Brit, met ‘Papaya-regels’ die van kracht zijn geworden om schone races tussen de twee te garanderen.

Piastri’s recente F1-succes heeft er ook toe geleid dat een fan op TikTok, @formula_mouse, een ongebruikelijke campagne is gestart om zijn eerste Grand Prix-overwinning in Hongarije te herdenken met een nationale feestdag in AustraliĆ« genaamd ‘nationale Oscar Piastri-dag’.

In een brief van 171 burgers werd de petitie naar het Australische parlement gestuurd, waar deze is geregistreerd als een officiƫle petitie om te overwegen en men gelooft dat de fan een antwoord heeft ontvangen waarin wordt beschreven hoe het voorstel naar premier Anthony Albanese is gestuurd.

“Op 21 juli 2024 behaalde Oscar Piastri zijn eerste overwinning in de Formule 1 op de Hungaroring in Hongarije in slechts zijn tweede seizoen in de sport, waarbij hij zelfs F1-grootheden als Lewis Hamilton en Max Verstappen overtrof”, aldus de petitie op Hansard.

“Piastri, afkomstig uit Melbourne, was de allereerste coureur die de drie kampioenschappen direct onder de F1 op rij won, evenals de eerste Formule 1-rookie die in meer dan 10 jaar een race leidde en zich kwalificeerde op de eerste rij van een Grand Prix sinds 2010. Piastri, afkomstig uit onze eigen stad Melbourne, is een generatietalent in de sport en verdient het om zijn eerste overwinning te laten herdenken.

“We vragen het Huis daarom om 21 juli tot een jaarlijkse nationale feestdag te maken om deze grote en gedenkwaardige prestatie te herdenken.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*