oefening:Verstappen is blij met de prestaties van zijn auto op de lange termijn

Ondanks dat hij in de tweede trainingssessie van een uur op P14 eindigde, hoopt regerend kampioen Max Verstappen op een sterk resultaat in Monza.

Verstappen reed in de openingssessie op zachte banden en eindigde bovenaan de tijdlijsten in wat een zeer solide start van het weekend was.

De Nederlander eindigde in de tweede sessie op P14, maar dat kwam vooral door de rode vlag die werd veroorzaakt door de Haas van Kevin Magnussen. Verstappen was echter niet al te ontmoedigd en gaf aan dat Red Bull in de rest van het weekend veel meer te bieden heeft,

“We hebben vandaag behoorlijk wat dingen geprobeerd, FP1 voelde behoorlijk en in FP2 hebben we goede lessen geleerd van de lange run. Dit circuit is agressief op banden, dus het zal best interessant zijn hoe het circuit zich ook voor de race zal ontwikkelen.

“We hebben in beide sessies verschillende afstellingen geprobeerd, maar konden het niet vastzetten. Uiteindelijk is dat waar de training voor is en we willen wat meer leren over de auto.

“We hebben een paar goede richtingen om te volgen met de opstelling, we moeten alleen alles een beetje opruimen. Het zal behoorlijk spannend worden tussen een paar teams, en hopelijk zitten we morgen in de kwalificatie goed in die mix.”

Zijn teamgenoot Sergio Perez kwam laat in de tweede sessie naar buiten nadat Red Bull ervoor had gekozen om een ​​voorzorgsmaatregel te nemen voor het wisselen van de versnellingsbak.

Hoewel hij in FP2 op P15 eindigde, zag hij er soms snel uit en werd zijn snelste run ook verstoord. De Mexicaan gaf aan dat zijn lange prestatie bemoedigend was, maar hij wil graag meer tempo vinden in de kwalificatieconfiguratie.

“Helaas moesten we tussen FP1 en FP2 als voorzorgsmaatregel de versnellingsbak van mijn auto wisselen en de monteurs hebben heel hard gewerkt om mijn auto zo snel mogelijk klaar te krijgen voor de middagsessie. Het is een grote klus om in dat tijdsbestek te doen en het werk moest nog een beetje doorgaan tot aan het begin van FP2.

“Door de vertraging stonden we een beetje achter en werd het sessieplan behoorlijk verstoord. We hadden wat mechanische problemen omdat we de auto snel in elkaar moesten zetten. We moeten dus afwachten wat de auto doet als we de data bekijken. Dan moeten we een aantal dingen aanpakken.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*