NET BINNEN: Mercedes bereidt strijdfonds voor om salaris Max Verstappen te dekken

De 26-jarige bevindt zich echter momenteel in het midden van zijn langste overwinning droogte sinds 2020, aangezien hij er niet in geslaagd is om een van de laatste zes races te winnen sinds zijn triomf op de Spaanse Grand Prix in Barcelona op 23 juni.

Hoewel hij nog steeds een voorsprong van 62 punten heeft op McLaren’s Lando Norris in het rijdersklassement, heeft de mid-seizoen dip van Red Bull geleid tot verdere speculatie over zijn toekomst.

Ondanks dat hij een contract heeft tot het einde van het seizoen 2028, werd Verstappen dit jaar sterk in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, na de verrassende beslissing van Lewis Hamilton om in 2025 bij Ferrari te gaan rijden.

Toto Wolff, de teamchef van Mercedes, maakte geen geheim van zijn verlangen om Verstappen binnen te halen voordat hij besloot om de tiener sensatie Andrea Kimi Antonelli te promoveren als opvolger van Hamilton.

Het blijft nog te bezien of Mercedes hun interesse in Verstappen zal vernieuwen voorafgaand aan de grote reglementswijzigingen in de F1 in 2026.

Antonelli werd bevestigd als George Russell’s teamgenoot voor F1 2025 tijdens de Italiaanse Grote Prijs van afgelopen weekend, waar Verstappen slechts een zesde plaats kon behalen – zijn slechtste resultaat sinds de Grote Prijs van Monaco in mei – terwijl de problemen van Red Bull aanhielden.

Verstappen beschreef de RB20-auto als een “monster” en drong er bij het team op aan om de auto “op zijn kop te zetten” om hun wankelende campagne weer op de rails te krijgen.

Although he is contracted to Red Bull for the next four seasons, a report by Swiss-German publication Blick has claimed that Verstappen ‘wants to leave as soon as possible’ with it ‘long since agreed’ by his camp that he will not see out the duration of his current deal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*