net binnen: Max op P17 na regenachtige FP3 in Zandvoort

Max Verstappen heeft de derde vrije training ter voorbereiding op de Grand Prix van Nederland op de zeventiende plaats afgerond. De sessie was voor het grootste deel een kwestie van afwachten nadat Logan Sargeant een zware crash had gehad in zijn Williams in bocht vier.

Op het CM.com Circuit Zandvoort was het Pierre Gasly in zijn Alpine die het snelst was, voor Kevin Magnussen’s Haas op P2. Valterri Bottas reed als derde in zijn Sauber. Lando Norris in zijn McLaren en Fernando Alonso in zijn Aston Martin completeerden de top vijf. Max’ Oracle Red Bull Racing-teamgenoot, Sergio Perez, zette geen tijd neer.

Bij de start van de derde training regent het nog steeds en is de baan kletsnat. Het weer belooft bewolkt en regenachtig te worden voor het komende uur. Niet veel coureurs gaan de baan op, en dat zijn ze ook niet van plan. Uiteindelijk is het Haas die de patstelling doorbreekt en beide coureurs de baan op stuurt. In hun kielzog gaat ook Bottas de baan op in zijn Sauber.

Na acht minuten is Oscar Piastri de eerste die een vliegende ronde neerzet. Max maakt zich intussen klaar om zich bij hen op de baan te voegen. Even later is het Nico Hülkenberg die in zijn Haas rechtdoor schiet bij de Hans Ernst-bocht en vervolgens zijn voorvleugel tegen de Tecpro-barrières slaat. De Duitser kan doorrijden en keert langzaam terug naar de pits. Hij wordt door de stewards afgevlagd voor onderzoek vanwege onveilig rijden.

Even later is het Sargeant die een code rood veroorzaakt. De Amerikaan rijdt door bocht drie het gras op, verliest de controle over zijn Williams en schiet in bocht vier tegen de barrières. De auto vat vlam, maar Sargeant komt veilig uit de auto en komt ongedeerd weg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*