Max Verstappen laat doorschemeren dat hij zou kunnen stoppen met F1 vanwege…

Max Verstappen heeft gedreigd zijn rug te keren naar de Formule 1 na zijn taakstraf voor vloeken.

Verstappen werd bestraft door de sportautoriteit nadat hij zijn Red Bull in een live persconferentie voor de Grote Prijs van Singapore op zondag als “f*****” had omschreven.

Verstappen heeft effectief de verplichte media-oproep van de FIA na de kwalificatie op zaterdag boycotten, als reactie op zijn straf, en hield zijn antwoorden tot een minimum nadat hij als tweede in de race was geëindigd.

Buiten de officiële persconferentie van de FIA werd de drievoudig wereldkampioen, die tot 2028 onder contract staat bij Red Bull, gevraagd of de straf – waarvan de details nog moeten worden bepaald – hem aan het denken heeft gezet over zijn toekomst.

“Dit soort dingen bepalen zeker mijn toekomst, als je jezelf niet kunt zijn of als je met deze onzin moet omgaan,” zei Verstappen, 26.

“Ik ben nu op een punt in mijn carrière dat je hier niet de hele tijd mee wilt omgaan.” Het is echt vermoeiend.

“Natuurlijk is het geweldig om succes te hebben en races te winnen, maar zodra je dat allemaal hebt bereikt, wil je ook gewoon een goede tijd hebben.”

” Iedereen duwt tot het uiterste, iedereen in deze paddock, zelfs achteraan op de grid.” Maar als je met al deze soorten onzin moet omgaan, dan is dat voor mij zeker geen manier om in deze sport door te gaan.

Verstappen, die een voorsprong van 52 punten heeft op Lando Norris met nog zes races te gaan, vervolgde: “Ik zal altijd mezelf blijven.” Ik zal niet veranderen wie ik ben in mijn leven. Op een gegeven moment is het genoeg, dan is het genoeg. De race zal doorgaan, en de F1 zal doorgaan zonder mij.

“Als je jezelf niet volledig kunt zijn, is het beter om niet te spreken.” Maar dat is niet wat iemand wil, want dan word je een robot, en zo zou je niet met deze sport om moeten gaan.”

Verstappen, die probeert een vierde opeenvolgende titel te winnen, zal op 20 oktober weer in actie komen tijdens de volgende ronde in Austin, Texas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*