Mathieu van der Poel behaalt zijn eerste overwinning in de Tour de Luxembourg 2024.

Mathieu van der Poel heeft zijn eerste overwinning sinds Parijs-Roubaix behaald in de openingsetappe van de Tour de Luxembourg 2024, waardoor hij de leiderstrui heeft veroverd.

Vier renners wisten zich in de ontsnapping van de dag te werken, de meest opvallende was Mattia Bais van Team Polti Kometa. Hoewel er nog meer dan 81 km te gaan waren, viel Vincent Van Hemelen terug uit de ontsnapping, waardoor er nog maar een trio voorop bleef. Bij het ingaan van de laatste 40 km was het aantal echter weer gedaald, met alleen Bais en Pepijn Reinderink, die nog steeds meer dan vier minuten voorsprong hadden op het peloton.

Terwijl het leidende duo samen verder rolde, met nog 15 km te gaan, bleef hun voorsprong nog steeds boven de minuut. Bij de laatste klim van de dag werden Bais en Reinderink echter ingehaald en was het weer samen op weg naar de finale. Met een verkorte sprint bergop die de dag besliste, was Mathieu van der Poel de eerste die aanviel en in zijn laatste race in het Regenboogtricot, voordat hij zijn titel in de chrono verdedigt, sprintte de Nederlander naar de overwinning voor Christophe Laporte en Andreas Kron.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*