Lewis Hamilton zal een schokkende zet doen van….

Een aantal bronnen zegt dat er een deal is gesloten voor zevenvoudig wereldkampioen Hamilton om zich vanaf 2025 bij Charles Leclerc in Maranello te voegen.

Medewerkers van Mercedes F1 kregen donderdagmiddag te horen in een vergadering met teambaas Toto Wolff en technisch directeur James Allison.

De verhuizing zou donderdagavond officieel kunnen worden aangekondigd.

Hamilton, 39, tekende pas afgelopen zomer een nieuwe tweejarige deal met Mercedes. Naar verluidt bevatte zijn contract een ontbindingsclausule na één jaar, die Hamilton heeft gekozen uit te oefenen.

De mogelijkheid dat Hamilton in 2025 naar Ferrari verhuist, werd donderdag voor het eerst gemeld in de Italiaanse en Spaanse media. BBC Sport heeft de verhuizing sindsdien via meerdere bronnen bevestigd.

Er gaan al jaren geruchten dat Hamilton naar Ferrari verhuist. Tot nu toe bleken deze geruchten weinig inhoud te hebben, maar een aantal bronnen zeggen dat dit anders is.

De deal met Hamilton is snel tot stand gekomen. Ferrari onderhandelde over een contractverlenging met Carlos Sainz, wiens deal aan het einde van dit seizoen afloopt.

Maar Ferrari-president John Elkann ontdekte toen dat Hamilton een mogelijkheid was en besloot zijn handtekening veilig te stellen. De twee zijn vrienden en hebben elkaar de afgelopen jaren al vaker ontmoet.

Hamilton won in 2020 de meest recente van zijn zeven wereldtitels en tekende in augustus zijn nieuwste tweejarige Mercedes-deal, waarmee zijn periode bij het team zou worden verlengd tot 13 jaar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*