‘Ik wil die titel echt’ – Mathieu van der Poel wint wereldtitel bergbeklimmen

Mathieu van der Poel heeft aangegeven dat hij zich richt op het WK mountainbike in 2025, aangezien hij mikt op een regenboogtrui in een vierde discipline.

De Nederlander pakte zondag zijn achtste wereldtitel bij de elite toen hij de overwinning behaalde op het WK Gravel in Leuven. Hij won de wereldtitel veldrijden zes keer, terwijl hij in 2023 wereldkampioen op de weg was in Glasgow.

Hoewel Van der Poel er vorige week in slaagde om een ​​bronzen medaille te behalen op een zwaar parcours in Zürich tijdens het WK op de weg, is hij minder overtuigd van zijn vooruitzichten op het zware circuit van Kigali van volgend jaar, dat meer dan 5.000 meter aan klimwerk bevat.

Hij was Europees kampioen veldrijden in 2019, maar een crash gooide roet in het eten voor Olympisch goud in Tokio. Na enig wikken en wegen koos hij ervoor om op de weg te racen tijdens de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

“Ik weet niet of het de moeite waard is om naar Afrika te gaan”, vertelde Van der Poel aan AD. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik die wereldtitel mountainbiken echt wil. Het is een beetje lastig geworden omdat wegwielrennen voorrang heeft gekregen.

“Het hangt ervan af hoe ik het seizoen precies ga inplannen, maar het zou geweldig zijn als ik er eindelijk een echt doel van kan maken.”

Van der Poel sleurde zondag solo de regenboogtrui van het grind binnen, met meer dan een minuut voorsprong op Florian Vermeersch (België). Tot zijn successen in 2024 behoren een zesde wereldtitel veldrijden en overwinningen in de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en E3 Harelbeke.

De 29-jarige stond ook op het podium van Luik-Bastenaken-Luik, maar hij zal dit weekend niet starten in Il Lombardia en hij heeft bevestigd dat de kasseienklassiekers de komende jaren het middelpunt van zijn voorjaarscampagne zullen blijven.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*