Ik blijf ‘gewoon thuis’ als Red Bull niet ‘de zaken op orde krijgt’. Max Verstappen

Max Verstappen deed geen enkele poging om zijn frustratie over de situatie bij Red Bull te verbergen na een onvergetelijke Italiaanse Grote Prijs.

De Nederlander had gedurende het weekend moeite met de balans van zijn auto en kwalificeerde zich slechts als zevende op de startgrid. En hij kon het niet goedmaken in de race, want hij steeg slechts één plaats om als zesde te eindigen – geholpen door de val van George Russell in het klassement na schade op de eerste ronde.

Tegen het einde van de Grand Prix stuurde Verstappen een nieuwsgierige radiobericht naar zijn team. “Kunnen de mensen op de achtergrond alsjeblieft wakker zijn?” vroeg hij, voordat hij toevoegde: “Ik weet dat dit een vervelende situatie is, maar het is belangrijk.”

Sprekend tot de Nederlandse media na de race, verduidelijkte hij zijn opmerkingen en zei: “Tijdens de race was mijn batterij relatief leeg terwijl ik vocht tegen Lando [Norris], natuurlijk.” Toen moest ik naar een bepaalde setting gaan. Op een gegeven moment moeten ze me vertellen wanneer ik weer naar de snellere instelling kan teruggaan. Ik vraag: ”Kan ik teruggaan?’… ‘Oh ja, ja dat kan je’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*