Hartverwarmend nieuws: Verstappen’s contract van £34 miljoen bij Red Bull is…

Het salaris dat Aston Martin naar verluidt aan Adrian Newey zal betalen, zou meer kunnen zijn dan wat 18 F1-coureurs verdienen.

De vertrekkende chief technology officer van Red Bull is gewild, maar Aston Martin heeft de strijd gewonnen om hem aan te trekken, meldt de BBC.

Newey zal £30 miljoen per jaar verdienen, inclusief extra’s en bonussen, op een vijfjarig contract met Aston Martin, volgens de BBC.

Dat betekent dat alleen Lewis Hamilton en Max Verstappen zeker meer verdienen dan hij.

Hamilton zal vanaf 2025 £43 miljoen per jaar bij Ferrari verdienen, volgens Gazzetta dello Sport.

Verstappen blijft onder contract bij Red Bull, waarvan Forbes vorig jaar schatte dat het £34 miljoen per jaar waard was.

De andere 18 coureurs – waaronder Fernando Alonso en Lance Stroll van Aston Martin – zullen waarschijnlijk minder verdienen dan de autodesigngenie Newey.

Twee keer F1-kampioen Alonso – die vanaf 2025 een droomcombinatie zal vormen met Newey – heeft deze seizoen een nieuw contract bij Aston Martin getekend, wat betekent dat zijn laatste vergoeding onbekend is.

Maar Forbes schatte dat Alonso £18 miljoen heeft verdiend in zijn eerste seizoen bij Aston Martin.

De lijst van F1-coureursalarissen krijgt perspectief door het enorme bedrag dat aan Newey wordt toegekend.

Zijn inzicht wordt beschouwd als cruciaal in de technologieoorlog op de achtergrond van de Formule 1.

Vanaf 2026 zullen de nieuwe F1-regels van kracht zijn en wie de beste motor ontwikkelt, zou wel eens in een periode van dominantie kunnen komen.

Newey zal de tijd hebben om de richting van de auto van Aston Martin te begeleiden, dus hij zou een cruciale schakel kunnen zijn in hun poging om de F1 te veroveren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*