HARTVERWARMEND NIEUWS: Verstappen kijkt vooruit naar Bakoe…

Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Bakoe: ‘Dat is onze prioriteit’

Max Verstappen hoopt op een beter resultaat bij de Grand Prix van Azerbeidzjan nadat hij de vorige keer in Italië als zesde eindigde. Lando Norris en McLaren mikken op beide wereldkampioenschappen en Verstappen weet dat hij competitiever moet zijn om de uitdaging aan te gaan. Hij legde uit wat hij tijdens de off-week deed om zijn prestaties te verbeteren.

Verstappen heeft sinds de GP van Spanje in juni geen Formule 1 Grand Prix meer gewonnen. Om het zachtjes uit te drukken, zijn Red Bull Racing RB20 is niet langer de snelste auto in het F1-veld, waardoor elke race uitdagend is. Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan onthult de Nederlander dat hij hoopt op een beter resultaat in Bakoe.

“Het is onze prioriteit om onze vorm weer op het juiste niveau te krijgen. Ik ben deze week weer terug geweest in de fabriek met het team en in de sim voorafgaand aan de double header. Monza was een zware race en het is onze prioriteit om onze vorm weer op het juiste niveau te krijgen. We willen altijd competitiever zijn en het team heeft hard gewerkt om de problemen die we de afgelopen races met de auto hebben gezien, op te lossen”, legde Verstappen uit.

erstappen verwacht dat Bakoe een uitdaging wordt
De Europese periode van het Formule 1-seizoen van 2024 is afgelopen. De komende double header ziet de race in Bakoe gevolgd door Singapore. “We zijn nu terug bij de flyaways met deze eerste race die terugkeert naar Bakoe. Het is altijd een goede uitdaging om hierheen te komen en het is een interessant circuit om te rijden, omdat het een stratencircuit is met lange rechte stukken, dus we zijn er klaar voor om weer te gaan racen en te zien wat het weekend brengt”, concludeerde Verstappen.

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan van vorig jaar behaalde Red Bull Racing een one-two finish. Verstappens teamgenoot Sergio Perez won de race. De Mexicaan is de succesvolste coureur op het Baku City Circuit en zijn recordaantal punten zal niet worden overtroffen, zelfs niet als hij dit weekend een DNF noteert of buiten de punten eindigt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*