Hartverwarmend nieuws: Max Verstappen laat hint over F1-pensioen varen

Max Verstappen laat F1-pensioenhint varen terwijl Red Bull-ster contractverklaring aflegt

Max Verstappen heeft een contract bij Red Bull Racing tot het einde van het seizoen 2028, maar heeft zijn ongenoegen geuit over sommige aspecten van de Formule 1 en heeft gesuggereerd dat hij eerder zou kunnen vertrekken.

Max Verstappen heeft gewaarschuwd dat zijn volgende stap in de Formule 1 de “laatste” zet van zijn carrière in de sport kan zijn.

De Nederlander werd vorige maand 27 en heeft dus nog genoeg tijd over in zijn Formule 1-carrière – als hij dat wil. Maar dat lijkt nu het heikele punt te zijn en de Red Bull-coureur heeft bij verschillende gelegenheden gezegd dat hij waarschijnlijk veel eerder met pensioen zal gaan dan verwacht.

Hij heeft een contract bij Red Bull tot 2028, tegen die tijd zal hij 31 zijn geworden. En hoewel Verstappen het idee om een ​​nieuw contract met het team te tekenen niet uitsluit – overstappen naar een rivaal is ook niet uitgesloten – benadrukt hij dat er op dat vlak niet veel meer te gebeuren staat.

Hij vertelde de Italiaanse tak van Sky Sports F1: “Alles wat in de toekomst wacht, is nog ver weg en is nu nog geen probleem. Mijn volgende stap, als die er is, zal de laatste zijn.”

Verstappen is dit jaar achtervolgd door Mercedes, met Toto Wolff die erop gebrand is de beste vervanger te vinden voor Lewis Hamilton die naar Ferrari gaat. De Oostenrijker probeerde ongetwijfeld ook te profiteren van interne conflicten bij Red Bull, door die factor te benadrukken in zijn publieke avances richting de drievoudig F1-kampioen.

Maar het werd al snel duidelijk dat Verstappen dit jaar niet van plan was om te verhuizen. En Wolff gaf die lange kans uiteindelijk op en wendde zich in plaats daarvan tot het eigen generatietalent van het team, door de veelbelovende 18-jarige Andrea Kimi Antonelli te promoten om naast George Russell te racen.

Wat zijn eigen toekomst betreft, benadrukte Verstappen het belang van loyaliteit en zei: “Het is heel gemakkelijk om van team te wisselen, maar ik wil niet dat mijn carrière op deze manier wordt getekend. Ik wil niet deel uitmaken van vier of vijf verschillende teams.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*