HARTBREKEND NIEUWS: Terwijl Max Verstappen wordt afgewezen…

Mercedes wijst nu Max Verstappen af.

Mercedes-teambaas Toto Wolff was enthousiast over het aantrekken van Max Verstappen als vervanger van Lewis Hamilton voor het seizoen 2025. Ondanks de aanvankelijke interesse, is nu gemeld dat Mercedes de deur voor Verstappen heeft gesloten, waarbij de redenen voor deze beslissing nog steeds onduidelijk zijn.

Volgens GPBlog.com is Verstappen geen optie meer voor Mercedes. Nadat Lewis Hamilton in februari zijn vertrek bij Mercedes aankondigde om volgend jaar bij Ferrari te gaan rijden, waren er meerdere coureurs in de race voor het zitje naast George Russell. Tijdens de zomerstop werden Verstappen en Mercedes junior coureur Andrea Kimi Antonelli gelinkt aan het zitje van 2025. Nu is Verstappen echter geen optie meer voor Mercedes. Het rapport stelt:

“Max Verstappen werd lang in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Mercedes in 2025, maar zover zal het niet komen. Het Duitse team bevestigde dit woensdagochtend aan GPblog. Hiermee komt een einde aan maandenlange speculaties over een mogelijke overstap van de regerend wereldkampioen en de aanhoudende flirts van Toto Wolff.”

Het is onduidelijk of Verstappen officieel een toekomstige overstap naar Mercedes heeft afgewezen, of dat Wolffs besluit om Kimi Antonelli te contracteren voor de stoel van 2025 hem ertoe heeft aangezet om de deur voor Verstappen gesloten te verklaren. Het rapport komt vóór de Grand Prix van Nederland, waar de Formule 1 het seizoen van 2024 hervat na de zomerstop.

Wolff wilde Verstappen vooral graag contracteren toen er eerder in het seizoen een kans ontstond te midden van interne strubbelingen bij Red Bull. De situatie werd verergerd door beschuldigingen van ongepast gedrag tegen Christian Horner, wat leidde tot een verhitte botsing met Jos Verstappen, de vader van Max. Deze controverse, samen met de daaropvolgende aankondiging van Adrian Newey’s vertrek, creëerde een onvoorspelbare sfeer binnen het team.

Eerder dit jaar uitte Wolff zijn wens om Verstappen te contracteren, en vertelde Sky Sports F1:

“Ik zou hem [Verstappen] graag hebben. Maar eerst moeten we onze auto op orde krijgen. We zijn het aan onze coureurs George en Lewis verplicht om de auto te verbeteren en ze goede uitrusting te geven voordat we volgend jaar over de toekomst dromen.

“Ik denk dat we gaan wachten op een beslissing. We hebben een paar interessante opties. Hoe beter we kunnen beoordelen hoe het seizoen verloopt, jonge coureurs, iets oudere, dat is geen beslissing die we de komende weken willen nemen, het is eerder een paar maanden, afhankelijk van waar het naartoe gaat.”

Toen hem werd gevraagd of Verstappen bovenaan de lijst van Mercedes stond om Hamilton te vervangen, voegde de teambaas toe:

“Dit is een beslissing die Max moet nemen en er is geen team op de grid dat geen handstanden zou doen om hem in de auto te hebben.”

De onverwachte U-bocht in Verstappens toekomst roept verschillende vragen op. Een officiële aankondiging zou de situatie binnenkort kunnen verduidelijken, waarbij mogelijk wordt onthuld wie volgend jaar Hamiltons stoel zal overnemen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*