GP van Italië: hervat race een dag na overlijden coureur in……

Onthuld: De ‘mind games’ die Lewis Hamilton en Max Verstappen speelden in episch F1-duel

Verstappen en Mercedes-rivaal Hamilton vochten in 2021 een van de meest titanische titelgevechten uit de geschiedenis van de Formule 1 uit, waarbij de Red Bull-ster zijn eerste wereldtitel binnensleepte onder zeer controversiële omstandigheden tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi.

Verstappen behaalde de overwinning nadat hij met Hamilton op punten op het beslissende niveau voor de titel was beland. Het duo was dat seizoen voor een groot deel onafscheidelijk, met memorabele momenten waarop ze elkaar raakten op Silverstone en Monza.

Scanes zat het hele jaar 2021 in het kamp van Verstappen en onthulde in een optreden in de Sky F1-podcast hoe ver beide coureurs zouden gaan om een ​​cruciaal psychologisch voordeel te behalen, waaronder elkaar laten wachten in de afkoelruimte aan het einde van een race.

Op de vraag hoe hij Verstappen hielp om gefocust te blijven, antwoordde hij: “Ik denk dat je daar op verschillende manieren naar kunt kijken.

“Als je je werk goed doet, hoef je niet te veranderen, want dat doe je week in, week uit. En de manier waarop wij elke race benaderen, is precies zo.

“We hebben de races dat jaar op dezelfde manier benaderd als vorig jaar: we willen elke race winnen.

“Ja, we moesten natuurlijk naar bepaalde circuits kijken waar we het moeilijk zouden krijgen en zeggen: ‘Onze overwinning deze week is een tweede plaats’, dus je veranderde gewoon de uiteindelijke uitkomst van het doel daar.

“Als iemand die in de sportwereld werkt, beschouw ik mezelf als enorm gelukkig dat ik aan dat seizoen heb mogen deelnemen.

“We hebben net twee van de besten tegen elkaar zien vechten, head to head, nek aan nek. Die kans krijg je niet vaak.

“En het zijn de kleine dingen die ze proberen te doen om elkaar te verslaan. In de afkoelruimte na een race, wie kon het langst bezig zijn met klaarmaken en de meeste tijd nemen?

“Het zijn die kleine spelletjes die die twee met elkaar speelden.”

Op de vraag of de mind games tussen Verstappen en Hamilton onderdeel waren van een bewuste strategie om de overhand te krijgen, antwoordde Scanes: “Nee, niet echt. Het gebeurt toch?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*