Feyenoord bevestigt huurtransfer van £16 miljoen naar Premier League…

Feyenoord bevestigt verhuur van £16 miljoen Premier League-vleugelspeler.

Eredivisieclub Feyenoord heeft de komst van Brighton & Hove Albion-vleugelspeler Ibrahim Osman voor het seizoen 2024-2025 afgerond.

In februari werd door de Seagulls aangekondigd dat ze akkoord zijn gegaan om de 19-jarige voor een gerapporteerd bedrag van £ 16 miljoen te contracteren van het Deense Nordsjaelland deze zomer.

Osman sloot zich vorige maand voor het eerst aan bij Brightons seniorenteam aan het begin van de voorbereiding op het seizoen, maar het besluit is genomen om de jongeling op huurbasis naar Feyenoord te sturen.

“Ibrahim heeft een goed voorbereidingsseizoen gehad met het team,” vertelde Brightons technisch directeur David Weir op de website van de club. “We hebben sterke concurrentie op de flanken en het gevoel is dat het veel beter is voor Ibrahims ontwikkeling als hij regelmatig seniorenvoetbal speelt.

“Dit is een uitstekende kans voor hem om bij Feyenoord te spelen en we zullen zijn voortgang in de gaten houden naarmate het seizoen vordert.”

Osman wordt de negende aanwinst van Feyenoord in de zomerse transferperiode en hun tweede uit de Premier League na linksback Hugo Bueno, die op huurbasis is overgekomen van Wolverhampton Wanderers

Osman legt uit waarom hij op huurbasis naar Feyenoord gaat.

Osman legde zijn beslissing om dit seizoen tijdelijk naar Feyenoord te gaan uit, door te vertellen op de officiële website van de club: “Bij Feyenoord krijgen jonge spelers de kans om zich te ontwikkelen.

“Voor mijn ontwikkeling is het goed om hier te spelen en aspecten van mijn spel te verbeteren. En ik wil mijn kwaliteiten gebruiken om het team te helpen geweldige dingen te bereiken in de Eredivisie en in Europa.”

Osman is geboren in Ghana en begon zijn carrière in de nationale Right to Dream-voetbalacademie, die de afgelopen jaren verschillende gevestigde namen heeft voortgebracht, waaronder Brighton-vleugelspeler Simon Adingra.

Osman is nu een Ghanese international met twee caps en sluit zich begin 2023 aan bij Nordsjaelland. Hij verstevigde snel zijn plek in het eerste elftal van de Deense club en deed ervaring op in de Deense Superliga en Europa Conference League.

Osman, die zich op beide vleugels thuis voelt, speelde in totaal 54 wedstrijden voor Nordsjaelland in alle competities, scoorde 10 doelpunten en gaf acht assists.

De nieuwe nummer 38 van Feyenoord zou zijn debuut kunnen maken voor de club als ze zondag naar PEC Zwolle reizen voor hun eerste Eredivisie-uitwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Ondertussen heeft Brighton de komst aangekondigd van de Duitse aanvaller Brajan Gruda van Mainz 05 op een een vierjarig contract voor naar verluidt £25 miljoen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*