DROEVIG NIEUWS: Terwijl de Blues Feyenoord met 9-0 verslaan in een vriendschappelijke wedstrijd, zoals Bompastor…

Blues verslaan Feyenoord met 9-0 in oefenduel, Bompastor regeert en baas gaat er met vlag en wimpel vandoor.

Chelsea 9 v Feyenoord 0

Als dit een teken is van wat Chelsea-fans dit seizoen in de WSL kunnen verwachten, dan gaan de kampioenen doelpunten maken – en veel ook.

Oké, een 9-0 afstraffing van middelmatige tegenstanders in het Nederlandse Feyenoord staat misschien niet gelijk aan een spannende ontmoeting met Arsenal of Manchester City, maar het zou ertoe kunnen leiden dat die wedstrijden minder spannend worden dan in recente seizoenen.

En dat is zonder Sam Kerr, Catarina Macario en Mia Fishel voorin – allemaal geblesseerd.

Hoofdcoach Sonia Bompastor ging naar de dug-out van de Blues, ter vervanging van Emma Hayes, en ze leek de eerste keer niet misplaatst.

Vijf minuten later en een doelpunt voor nieuwkomer Sandy Baltimore, die briljant was begonnen aan de rechterkant. Ze schoot een knappe linkspoot van dichtbij binnen om de Blues op 1-0 te zetten.

Maya Ramirez schoot nummer twee binnen na acht minuten. Ze overtroefde haar verdediger, raakte de bal aan de rechterkant en schoot net binnen het strafschopgebied een lage rechtse bal langs Oliwia Szymczak.

Linksback Niamh Charles knikte bijna nummer drie binnen in de 22e minuut, maar haar schot op doel werd acrobatisch van de lijn gejaagd door Amber Verspaget. Feyenoord-verdediger Celainy Obispo maakte in de 27e minuut een overtreding op Ramirez en kreeg geel van scheidsrechter Emily Heaslip.

Ze kreeg toen een tweede gele kaart en een rode kaart voor wat waarschijnlijk een tegenstem was.

Chelsea-manager Sonia Bompastor probeerde Heaslip van gedachten te laten veranderen, maar de speelster verliet het veld.

Maar ze liet een vervanger in Tess van Bentem in het veld komen om de teams op 11-11 te houden.

Sjoeke Nusken schoot vervolgens nummer drie binnen, een delicate chip in het net.

Lauren James scoorde bijna eenzelfde poging, maar opnieuw hakte een verdediger de bal van de lijn.

De Nederlandse ploeg werd enkele seconden voor het fluitsignaal uit elkaar gereten, waardoor Wieke Kaptein de makkelijkste kans kreeg om van dichtbij binnen te schieten.

Sophie Ingle verving Kaptein in de rust.

Maar het was business as usual, en in de 60e minuut, net voor een reeks wisselingen, schoot aanvoerder Mille Bright nummer vijf binnen.

Zes van de beste kwamen in de 75e minuut en het was de invaller Aggie Beever-Jones die

de bal binnenhaalde.

Een andere invaller, Mailka Hamano, kwam twee minuten later in actie toen haar lage schot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal net binnen de eerste paal zag verdwijnen.

Beever-Jones sloeg haar tweede en Chelsea’s achtste toen ze de Nederlandse verdediging in de 86e minuut voorbijstreefde en de bal eenvoudig binnen sloeg.

De wissels hebben misschien invloed gehad op de kwaliteit van het spel, maar niet op het aantal doelpunten en Beever-Jones scoorde haar hattrick net toen de 90 minuten voorbij tikten.

Chelsea: Musovic, Bright, Nusken, Ramirez, James, Baltimore, Kaptein, Rytting Kaneryd, Charles, Bronze, Buchanan Subs: Hampton, Cox, Ingle, Reiten, Lawrence, Bjorn, Perisset, Hamano, Mpome, Bernabe, Beever-Jones Feyenoord: Szymczak, Waldus, Verspaget, Obispo, Brandau, Teulings, De Graaf, Koga, Conijnberg, Van de Lavoir, Van Kerk hoven Invallers: Weimar, Van Eijk, Koopmans, Heij, Van Bentem, Mulder, Lont, Oudejans, Buabadi, Balkhir, Braun.