“Ik ga eerst op vakantie -Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is zesvoudig wereldkampioen veldrijden en momenteel de regerend kampioen. Hij heeft zijn nieuwe shirt nog niet echt gedragen nadat hij de wedstrijd in Tabor afgelopen februari won, maar er is nog steeds geen beslissing of hij deze winter überhaupt aan de discipline zal deelnemen.

In het seizoen 2021-2022 begon van der Poel laat aan het veldritseizoen en had hij last van een rugblessure, waardoor hij slechts aan twee evenementen deelnam en in januari een maand pauze nam, wat zijn voorjaar bijna verwoestte. In zowel 2022-2023 als 2023-2024 reed hij een ingekorte veldritkalender, gericht op de opbouw naar de wereldkampioenschappen, waarbij hij beide keren won en zijn seizoen daar afsloot. Het leek het ideale plan voor de winter, en het plan dat hij dit jaar waarschijnlijk zal herhalen.

Dat is echter zeker niet zeker, en in gesprek met Wielerflits na het WK Gravel was hij duidelijk dat hij er tot nu toe nog niet echt over heeft nagedacht: “Ga ik veldrijden? Misschien. Als ik het wist, zou ik het je vertellen. We moeten nog beslissen of ik deze winter veldrijden ga doen. Ik ga eerst op vakantie, dan zien we wel.”

Van der Poel sloot zijn seizoen af ​​met een geweldige vorm, werd derde op een heuvelachtig WK-parcours in Zürich en pakte in Leuven een nieuwe regenboogtrui op het gravel. Waarschijnlijk zal hij nu een paar weken van de fiets afblijven voordat hij begint met de opbouw naar het volgende seizoen. Het blijft waarschijnlijk dat veldrijden in zijn plannen zit, gezien zijn kwaliteit en het vlekkeloze record op het WK en de voorjaarsklassiekers van de afgelopen twee seizoenen… Maar hij heeft tegelijkertijd gezegd dat hij volgend jaar waarschijnlijk meer focus op mountainbiken zal leggen en dat hij waarschijnlijk niet mee zal doen aan het WK op de weg in Kigali.

Maar voorlopig hebben we de Alpecin-Deceuninck-renner nog in een relaxte stemming, nadat hij net voor het eerst in zijn carrière de grote titel veroverde: “Hoe lang is het geleden dat ik een frietje heb gehad? Het is lang geleden, maar nu wacht ik niet lang meer om er een te eten”, grapte hij.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*