Hartverwarmend nieuws: Mathieu van der coach blij met medaille

Het WK leverde de hele week een schitterende race op in alle onderdelen en de wegwedstrijd voor de elite bij de mannen was daarop geen uitzondering. De Nederlandse bondscoach Moerenhout gaf de lof aan een onverslaanbare Tadej Pogacar en zegt dat de ploeg tevreden moet zijn met het behalen van de medaille onder de omstandigheden waarin de race werd gewonnen.

“Iedereen weet dat als hij gaat, het alle hens aan dek is. Daar kun je niet op reageren door te zeggen: ‘oh, dat komt wel goed’,” vertelde Koos Moerenhout aan Wielerflits. “Dan moet je erbij zijn en dat is duidelijk. Ik dacht dat het meteen voorbij was. Als Jan Tratnik wachtte, weet je dat hij vrijuit gaat naar de kopgroep. Dan hoop je dat het daar stilvalt en niemand met hem meewerkt, maar hij was zo weg. Achter hen duurt het te lang voordat ze harmonieus samenwerken en ze blijven te veel aanvallen. Daardoor is die serieuze jacht nooit echt op gang gekomen.”

De Sloveen ging de weg op en realistisch gezien hadden de Nederlanders geen kans om hem terug te halen. Bauke Mollema zette een zeer sterke en verrassende prestatie neer, maar de verantwoordelijkheid kwam in eerste instantie bij de Belgen te liggen en daarna werd het een individuele race voor iedereen. Mathieu van der Poel was op een geweldige dag, en was sterk genoeg om te reageren op de onvoorspelbaarheid van de tactische finale.

“… Op dat moment in die situatie weet je ook dat de rest van die groep begrijpt dat Mathieu de snelste is in die race. En dat ze hem gaan aanvallen. Je kunt niet op alles reageren, terwijl hij het eigenlijk heel goed deed,” zegt Moerenhout. “Dat Ben O’Connor het wel voor elkaar kreeg, is een pluim voor hem, want zilver was het hoogst haalbare vandaag. Je rijdt om te winnen en je weet dat er een kans is, ondanks dat Pogacar en Remco Evenepoel de grote favorieten waren. Mathieu reed ook een hele goede race.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*