Mathieu van der Poel staat op het punt om terug te keren voor Il Lombardia &….

Over een paar dagen zal Mathieu van der Poel proberen zijn Regenboogtrui te behouden in de elite mannen wegwedstrijd op de Wereldkampioenschappen 2024 in Zürich. Volgens rapporten zal het seizoen van de Nederlander daar echter niet eindigen.

Volgens een rapport van HLN, of Van der Poel zijn wereldkampioenstitel succesvol kan verdedigen of niet, staat de leider van Alpecin-Deceuninck op het punt terug te keren naar Il Lombardia. Sinds 2020 heeft Van der Poel dit monument niet meer geprobeerd, waarbij hij destijds als tiende eindigde terwijl Jakob Fuglsang de overwinning behaalde voor George Bennett en Aleksandr Vlasov.

Van der Poel heeft de afgelopen weken een opmerkelijke en gerichte inspanning geleverd om zijn klimvaardigheden te verbeteren, ter voorbereiding op het heuvelachtige en uitdagende parcours in Zwitserland deze zondag. “Het zal moeilijk zijn om mijn titel te verlengen, maar we zullen het proberen.” We zullen proberen iets luchtiger te zijn dan in het voorjaar. Dat is belangrijk. Net zoals het inplannen van een paar langere trainingssessies, aangezien het Wereldkampioenschap een lange race zal zijn. Er is een kleine kans, maar de loop van de race zal veel bepalen. “Ik ben niet een van de topfavorieten op die koers, maar dat kan me wat ruimte geven,” vertelde hij onlangs aan WielerFlits.

Volgens het rapport van HLN zou er echter meer in het verschiet liggen voor Van der Poel dan alleen Il Lombardia, voordat hij waarschijnlijk zijn aandacht deze winter weer op het veldrijden richt. “Van der Poel heeft ook de Wereldkampioenschappen Gravel (6 oktober) tussen Halle en Leuven op het oog,” beweert HLN.

“Ik heb een probleem: wie zal de leider zijn?” De Nederlandse selector Laurens Ten Dam vroeg zich onlangs in zijn podcast Live Slow Ride Fast af, in verband met het Gravel Wereldkampioenschap. “Ik was in een gesprek met Christoph Roodhooft en ik had zes Nederlanders in gedachten.” Op een gegeven moment probeerde ik zelfs Mathieu niet te noemen, omdat ik dacht: dat gaat niet gebeuren. Het is een cursus voor hem, maar hij is erg onzeker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*