Alpecin-manager gelooft dat Nederlander de Wereldkampioenschappen kan winnen.

Mathieu van der Poel is klaar voor de Wereldkampioenschappen, maar voorafgaand aan de race heeft zijn teammanager van Alpecin-Deceuninck gerustgesteld dat de regerende Wereldkampioen fit en voorbereid is op de uitdaging van de race van aanstaande zondag. Christoph Roodhoft heeft in detail gesproken over zijn gevoelens voorafgaand aan de race.

“… Wat Mathieu zelf betreft, zijn we tevreden over hoe het is gegaan. Had hij die etappewinst in de openingsetappe (van de Tour de Luxembourg, red.) nodig? Die etappe ging heel goed en aan de finish had hij genoeg kracht en explosiviteit om het verschil te maken. Dat was natuurlijk prettig. Het was ook al een tijdje geleden dat hij had gewonnen. Maar te zeggen dat hij die overwinning echt nodig had: nee, dat had hij niet,” zei Roodhoft in woorden tegen Wielerflits.

Bij de Olympische Spelen had de leider van Nederland de vorm, maar het was een zeer tactische race waarin de grote favoriet van alle kanten werd bedekt en onder druk gezet. Hier in Zürich zullen de meeste ogen gericht zijn op Tadej Pogacar en tijdritwinnaar Remco Evenepoel. Het is niet het type race van van der Poel, maar hij zou onder de juiste omstandigheden succesvol kunnen zijn.

“Dit is de beste Mathieu van der Poel die mogelijk is.” Ik hoef daar niet veel verder op in te gaan. ” Iedereen kent zijn capaciteiten,” gaat hij verder. “Niet onbelangrijk in de aanloop naar dit Wereldkampioenschap: zijn tegenstanders kunnen wel eens belangrijker zijn dan het parcours.” Omdat Mathieu die race in Zürich zou moeten kunnen aan. De grote vraag is hoe goed hij het op dit moment in het seizoen kan aan, met de tegenstanders die hij in de regio heeft.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*