GOED NIEUWS: mannen rond Van der Poel leren hun rol kennen voor het WK

Nederland heeft alvast één voordeel: met regerend wereldkampioen Van der Poel mogen ze met negen man starten, eentje meer dan de concurrentie. Bondscoach Moerenhout stelde deze negenkoppige selectie samen onder het motto: “De beste renners maken niet de beste ploeg.” Dat bijvoorbeeld Wout Poels er niet bij is, zou je onder deze noemer kunnen verklaren: “Het gaat er niet alleen om de acht beste renners bij elkaar te brengen; je kijkt wie een bepaalde rol het beste kan vervullen.”

“We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare, al zal dat niet makkelijk zijn”, beseft de coach. “Er komen veel landen in aanmerking voor de gouden medaille, dus ik kijk uit naar een agressieve race. Ik heb veel vertrouwen in deze ploeg, die een mix is ​​van ervaren en jongere renners afgestemd op de moeilijkheidsgraad van het parcours. Ik verwacht een mooie strijd waarin alles kan gebeuren tijdens dit parcours. En we hopen met Mathieu weer op een mooi resultaat; daar gaan we als team voor vechten.”

Ook de publieke opinie wijst de laatste tijd meer en meer richting Van der Poel dan een paar weken geleden, wat Moerenhout niet verbaast. Eerst ging het puur om Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. De Nederlander duikt de laatste tijd steeds meer tussen hen op. “Dat heb ik altijd gezegd”, legde de bondscoach uit.

Mathieu van der Poel – vijfde WK
De koploper is dus duidelijk: Mathieu van der Poel. De titelverdediger heeft zijn hele najaarsschema opgebouwd rond dit WK, en als hij faalt, wil hij in ieder geval in de strijd verliezen. “Hij wil zijn beste niveau uit het voorjaar terugkrijgen”, twijfelde ploegleider Christoph Roodhooft van Alpecin-Deceuninck niet. Hij won in het voorjaar achtereenvolgens de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

Van der Poel moest zich voor de slotrit van de Renewi Tour terugtrekken met een knieblessure, maar had daarna een perfecte voorbereiding. In Spanje, op het EK en in de Ronde van Luxemburg gaf hij alles, wat hem ook het vertrouwen gaf dat het zondag op het parcours met 4.500 hoogtemeters zou lukken. “Ik denk niet dat ik veel minder weeg voor het WK, en ik heb altijd een beetje hetzelfde gewicht gedurende het seizoen. Misschien scheelt het een of twee kilo, maar meer zal het niet zijn.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*