Norris zegt dat hij klaar is om de voorsprong van Verstappen met gemiddeld 8,66 punten per wedstrijd te verkleinen.

Lando Norris zegt dat het “zeker mogelijk” is om wereldkampioen Max Verstappen in te halen als McLaren de vorm weet te behouden waarmee hij de Grand Prix van Singapore domineerde.

De Brit liet een verbluffende snelheid zien door Verstappen met meer dan 20 seconden te verslaan op het Marina Bay Circuit, waarmee hij de voorsprong van de Nederlander aan de top van het Drivers’ Championship terugbracht tot 52 punten.

“Dit is wat ik moet doen, dit is wat ik nodig heb, dit is wat we als team moeten doen,” vertelde Norris aan Sky Sports F1.

“We hebben alles perfect uitgevoerd als team, vooral om Oscar op P3 te krijgen.

Norris moet Verstappens voorsprong met gemiddeld 8,66 punten per weekend verkleinen om de Nederlander in te halen, met nog maximaal 180 punten te verdienen in de zes Grands Prix (inclusief een extra punt voor de snelste ronde) en drie Sprintraces die nog resteren.

De laatste ronde van het seizoen, die van 6 tot en met 8 december in Abu Dhabi plaatsvindt, is geen Sprintweekend, wat betekent dat Norris binnen 26 punten van Verstappen moet blijven om een ​​kans te maken op een comeback.

Op de vraag of hij verwacht dat de strijd tot het einde spannend zal blijven, zei Norris: “Dat hoop ik. Ik heb nog veel punten in te halen en dat zal niet makkelijk zijn.

“Het is tegen Red Bull en het is tegen Max, het meest dominante duo dat je ooit in de Formule 1 hebt gezien, van vorig jaar.

“En dat is niet per se veranderd in termen van… Het is hetzelfde team en dezelfde coureur. Dus ik heb een van de zwaarste competities die de Formule 1 ooit in de sport heeft gezien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*