Verstappen en Tsunoda reageren op het verminderen van vloeken op de radio door….

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem heeft duidelijk gemaakt dat omroepen hun verslaggeving van vloeken via de boordradio’s moeten beperken, aangezien zij als rolmodellen fungeren. Op donderdag reageerden zowel Max Verstappen als Yuki Tsunoda op de veranderingen.

Toen hem werd gevraagd of hij gelooft dat de coureurs het recht hebben om te vloeken, begon Verstappen de beslissing van de FIA te bekritiseren. “Ik denk dat je toch wel zult vloeken.” Als het niet in deze kamer is, misschien ergens anders, iedereen zweert. Sommige mensen meer dan anderen, het hangt ook een beetje af van welke taal je spreekt. Natuurlijk, misbruik is iets anders, maar ik denk dat er tegenwoordig veel dingen worden uitgezonden, waar je in andere sporten niet rondloopt met een microfoon aan je vastgemaakt. Ik denk dat veel mensen veel slechte dingen zeggen als ze vol adrenaline zitten. “In andere sporten wordt het gewoon niet opgepikt,” zei de Nederlander tijdens de persconferentie in Singapore.

In plaats daarvan stelde Verstappen een alternatieve oplossing voor. “We zijn hier waarschijnlijk voor vermaak.” Dingen worden verstuurd, en daarom kunnen mensen het oppikken, erover discussiëren op sociale media, en krijg je allerlei problemen. Ik denk dat het al begint met het niet uitzenden ervan. Ik bedoel, als je het niet uitzendt, zal niemand het weten, alleen het team. Maar daarmee ga je intern om met dit soort dingen. “Het is waarschijnlijk gewoon de wereld waarin we leven,” voegde hij eraan toe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*