Adrie van der Poel hugged Mathieu “I am….

Mathieu van der Poel is een van de meest succesvolle fietsers aller tijden en is momenteel een van de belangrijkste figuren in de sport. Hij is de regerende wereldkampioen zowel op de weg als in het veldrijden, en zijn vader Adrie vertelt een verhaal over de twee.

In een interview op de Topsportouders-podcast geeft de voormalige Nederlandse renner en succesvolle ex-prof Adrie toe dat hij nooit te sentimenteel of expressief is geweest met zijn tevredenheid. “Ik had gewoon een spartaanse opvoeding.” “Ik schaam me er niet voor, maar er is ruimte voor verbetering.” Hij geeft toe dat hij, althans in de afgelopen jaren, Mathieu nooit had omhelsd, ondanks de vele successen van de Alpecin-Deceuninck-renner door de jaren heen.

Maar deze reeks werd vorig jaar in Glasgow verbroken toen de 29-jarige een meesterlijke prestatie neerzette om de wereldtitel en het regenboogtricot voor de eerste keer te veroveren. Hij werd Wereldkampioen op de weg, misschien wel de grootste triomf van zijn carrière tot nu toe.

“Ik deed dat toevallig vorig jaar na de Wereldkampioenschappen.” “Dat was de allereerste keer,” deelt Adrie van der Poel. “Ik ben niet echt een knuffelaar.” Ik ben super trots, maar ik laat het nooit zien. Ik ben super blij en het hoeft niet alleen om winnen te gaan, maar ook dat hij niet is gevallen of dat er hem niets ernstigs is overkomen. “Dat is al een overwinning voor mij.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*