Max Verstappen zegt dat Red Bull aan zijn auto heeft gewerkt voorafgaand aan….

Verstappen kwam als vijfde over de streep in Baku, maar was van plan om als zevende te eindigen voordat een crash laat in de race tussen Red Bull-teamgenoot Sergio Perez en Ferrari’s Carlos Sainz plaatsvond.

De winloze reeks van de Nederlander is nu uitgebreid tot zeven Grands Prix.

En terwijl hij nog steeds de leiding heeft in het rijderskampioenschap met 59 punten voorsprong en er nog zeven races te gaan zijn, komt het trio van Lando Norris, Charles Leclerc en Baku-winnaar Oscar Piastri steeds dichterbij.

Wat vanuit een Red Bull-perspectief het meest verontrustend is, is dat de problemen zich over meerdere races hebben voortgezet, waarbij zowel Verstappen als Perez eronder lijden.

De Nederlander verloor snel terrein ten opzichte van de koplopers in de openingsronde op medium banden, maar leek competitiever op harde banden.

Echter, hij kon Alex Albon of Norris niet inhalen, die op oudere harde banden reden, en George Russell overtrof hem uiteindelijk op de baan voor wat de laatste podiumplek bleek te zijn.

En na de race sprak Verstappen over wat hij denkt dat er precies misgaat.

Hij vertelde verslaggevers: “Het was niet leuk.”

“Eigenlijk was waar ik me al zorgen over maakte na de kwalificatie, en tijdens de kwalificatie, ook mijn grootste probleem in de race, waar ik veel problemen had met de auto die alle kanten op sprong.”

“Ik verloor contact met het asfalt.” Er kwam altijd één wiel van elke as van de grond in de bochten met lage snelheid. Dus ik verloor daar gewoon veel rondetijd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*