Max Verstappen gaat naar Singapore en belooft om…

Max Verstappen verklaarde: “Het gevecht is niet voorbij”, omdat Red Bull deze week naar Singapore gaat en voor het eerst in tweeënhalf jaar van de Top van het wereldkampioenschap van de constructeurs is geslagen.

McLaren sprong in een 20-punts voorsprong na de meesterlijke overwinning van Oscar Piastri in de Azerbeidzjan Grand Prix werd verergerd door Sergio Perez’s late wirwar met Carlos Sainz die eindigde met beide in de muur.

McLaren’s Lando Norris, die zijn weg naar de vierde plaats sneden na het begin van de 15e op het rooster, jaagt op de Nederlander Verstappen aan de top van het klassement van de bestuurders.

De voorsprong van de drievoudige wereldkampioen is teruggebracht tot 59 punten met Seven Grands Prix en drie sprints te gaan, waardoor maximaal 207 punten omhoog achterblijven voor het grijpen.

Verstappen won dit seizoen zeven van de eerste 10 races, maar hij heeft de laatste zeven niet getriomfeerd, omdat McLaren, Ferrari en Mercedes allemaal racewinst hebben behaald.

De invloedrijke adviseur van Red Bull Helmut Marko zei na Baku dat ze geen kans hebben om het constructeurskampioenschap te behouden, maar Verstappen heeft nog niet toegegeven.

“We gaan samenwerken als een team en het gevecht is nog niet voorbij”, verklaarde Verstappen na de vijfde.

“Je wint of verliest als team en we zullen niet opgeven. Het is zo eenvoudig als dat.”

Maar de geschiedenis suggereert dat de fortuinen van Verstappen waarschijnlijk dit weekend een toename rond het onvoorspelbare Marina Bay -circuit zullen zien.

Red Bull heeft consequent geworsteld onder de lichten in Singapore.

Het was de enige race die Red Bull vorig jaar niet won, Ferrari’s Sainz die de geblokte vlag nam om Verstappen een record-uitbreidende 11e opeenvolgende huisartsoverwinning te weigeren. Norris werd tweede.

Verstappen heeft nooit gewonnen op het strakke stads-centrum straatcircuit waar tropische stormen, intense vochtigheid, betonnen barrières, veiligheidsauto’s en rode vlaggen allemaal bijdragen aan de onzekerheid.

Straatcircuitspecialist Perez won in 2022 in Singapore, maar dat was de enige overwinning van Red Bull daar sinds Sebastian Vettel in 2013.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*