SON DAKİKA: Osimhen’in Galatasaray’dan ayrılması iki faktöre bağlıdır ki bunlar…

Chelsea: Osimhen ile ‘anlaşma’ Ocak ayında iki faktöre bağlı, rapor yeni bir ‘beklenti’yi ortaya koyuyor.

Raporlara göre, Chelsea, Galatasaray’da kiralık oynayan Victor Osimhen’i transfer etmeyi ‘değerlendiriyor’ ve Napoli ile ‘Ocak öncesi bir anlaşma’ yapabilir.

Osimhen, Chelsea’nin yaz transfer döneminde dünya çapında bir forvet arayışında en önemli hedeflerinden biriydi.

Chelsea, yaz aylarında Avrupa’nın en büyük harcayıcısıydı, ancak Osimhen’i kaçırdıkları için yeni bir forvet transfer edemediler.

Nijerya milli takımı oyuncusu, Avrupa’nın en iyi forvetlerinden biri olarak kendini kanıtladı ve Napoli, son sezonlarda onu başka bir takıma transfer olmaktan vazgeçirecek bir fiyat belirledi.

Ancak, Napoli onu yazın göndermeye açıktı çünkü transfer için ısrar ediyordu ve Chelsea’den Romelu Lukaku’yu onun yerine aldılar.

Yaz aylarında, Osimhen’in sözleşmesinde yaklaşık 110 milyon poundluk bir serbest kalma maddesi vardı. Buna rağmen, Napoli’nin talep ettiği fiyat, transfer dönemi ilerledikçe düştü ve forveti Suudi Pro Ligi takımlarından Al-Ahli’ye yaklaşık 63 milyon sterline satmayı kabul ettiler.

Osimhen, Suudi Pro Ligi’ne geçmeye pek hevesli değildi, bu yüzden bu anlaşma gerçekleşmedi ve Al-Ahli, daha ucuz bir alternatif olarak Ivan Toney’i transfer etti.

Bu, Chelsea’yi son transfer gününde en olası varış noktası haline getirdi ve Napoli ile satın alma yükümlülüğü olan bir kiralama anlaşması üzerinde görüşmeler yapıyorlardı, ancak transfer penceresi kapanmadan önce bir anlaşma sağlanamadı.

Eğer Ocak ayına kadar Napoli ile kalmış olsaydı, Osimhen bir dakika bile oynamamış olabilirdi çünkü Serie A devleriyle olan ilişkisi bozulmuş durumda.

Kısa vadeli bir uzlaşmaya varıldı ve Osimhen, Türk devlerinden Galatasaray’a kiralandı.

Osimhen son yıllarda birkaç elit Avrupa kulübüyle bağlantılıydı, bu yüzden bu transfer oldukça hayal kırıklığı yaratıcı.

Galatasaray’ın Osimhen’i uzun süre elinde tutması pek olası değil. Bu, bu kredi anlaşmasında bir fesih maddesi bulunmasından ve yeniden müzakere edilmiş bir serbest bırakma maddesine sahip olmasından kaynaklanıyor; bu maddenin yaklaşık 63 milyon sterlin değerinde olduğu anlaşılıyor.

Football Insider’dan gelen bir rapor, Chelsea’nin ‘Ocak öncesi bir anlaşma yapabileceğini’ iddia ediyor; çünkü ‘Napoli, forvetin bedavaya gitmesini görmektense makul bir ücret almak için çaresiz olacak’. Sözleşmesinin 2026’da sona ermesi bekleniyor.

Chelsea’nin Osimhen’i bir kez daha kaçırmasına neden olabilecek birkaç faktör olduğu söyleniyor. Rapor iddia ediyor.

Maviler, yaz transfer döneminde fırsatı kaçırdıktan sonra onun durumunu yakından takip ediyor ve eğer bir forvetin hala öncelik olduğunu düşünürlerse, Ocak ayında bir hamle yapma konusunda ikna olabilirler. Ancak, fiyatı düştüğünde, Avrupa ve Orta Doğu’daki birçok elit kulübün onların peşine katılması bekleniyor.

Stamford Bridge’de, kiralık transferin Ocak ayında Napoli ile kalıcı bir anlaşmanın önünü kapamayacağına dair bir beklenti var.

Ancak Blues, Enzo Maresca’nın kadrosundan çıkarılan ve antrenmanlardan uzaklaştırılan birçok üst düzey oyuncuyla zaten aşırı kalabalık bir kadroya sahip.

“Ocak ayında kadrolarına daha fazla oyuncu eklemeden önce, bazı kenar oyuncularını satmaları gerektiği yönünde öneriler var.” Kaynaklar ayrıca Stamford Bridge’deki devam eden sahiplik durumunun, kulübün transfer pazarında gerçek bir yön kazanabilmesi için çözülmesi gerektiğini belirtiyor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*