Max Verstappen zei dat een overstap naar Aston Martin mogelijk zou zijn…

Max Verstappen zegt dat een overstap naar Aston Martin iets is om over na te denken “voor de toekomst”, nadat teambaas Mike Krack zei dat de deur altijd openstond voor de Nederlander om Adrian Newey op te volgen.

Newey, beschouwd als de grootste Formule 1-technische meesterbrein van zijn generatie, heeft een langetermijncontract getekend om op 1 maart bij Aston Martin te komen, een overstap die hem ongeveer £ 20 miljoen per jaar zal opleveren.

Het vertrek van de 65-jarige Brit bij Red Bull, na bijna twee decennia bij het team, werd in mei aangekondigd.

Krack gelooft dat de komst van Newey, die wereldkampioenschappen heeft gewonnen bij Williams, McLaren en Red Bull, een signaal is van intentie van eigenaar Stroll en het team aantrekkelijk zal maken.

“De deur voor Max Verstappen staat altijd open, denk ik, voor alles”, zei Krack.

“We zullen aantrekkelijker zijn voor elk gebied, alleen al door die ondertekening, vanwege de toegenomen geloofwaardigheid. Het is het bewijs dat dit project zijn doelen kan bereiken.”

Newey zal samenwerken met Strolls 25-jarige zoon, Lance, en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso, 43, die een contract heeft tot eind 2026.

In een toespraak voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan van dit weekend, stond Krack open voor de mogelijkheid van een transfer voor Verstappen en laatstgenoemde wees het idee om opnieuw met Newey samen te werken niet af.

“Dat is iets waar ik misschien in de toekomst over nadenk, maar nu nog niet,” zei Verstappen.

“Het (Newey’s vertrek) is prima, Adrian en ik hebben een heel goede verstandhouding. Ik heb hem een ​​bericht gestuurd nadat het nieuws naar buiten kwam, dus ik ben blij voor hem.

“Ik heb altijd gezegd dat ik het geweldig had gevonden als hij was gebleven, maar je kunt dit soort dingen niet ongedaan maken. Ik ben gewoon blij voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen.

“Ik weet dat Lawrence (Stroll) er vol voor gaat om het tot een succes te maken bij Aston Martin.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*