‘We hebben de prijs betaald’ – Verstappen blikt terug op Bakoe-race

Ondanks dat hij op het laatste moment een topvijfplaats behaalde bij de Grand Prix van Azerbeidzjan, had Max Verstappen een zware race in Bakoe, omdat het verkeer en een “oncontroleerbare” auto zijn prestaties aanzienlijk beïnvloedden.

Mede dankzij een dramatische botsing in de voorlaatste ronde tussen zijn teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz van Ferrari, passeerde de Nederlander de finishlijn op P5, één positie boven de plek waar hij zich in Bakoe had gekwalificeerd.

Hij vocht af en toe met Alex Albon en podiumfinisher George Russell, maar zijn kampioenschapsrivaal Lando Norris was ook beter dan hij en eindigde op P4, waarmee hij zijn voorsprong terugbracht tot 59 punten in het coureursklassement.

Verstappen is het seizoen misschien sterk begonnen, maar hij heeft nu slechts één podiumfinish in de laatste vijf races, waarbij de RB20 van Red Bull een lastigere klant blijkt te zijn om op te zetten.

De problemen die Verstappen zaterdag in een zware kwalificatiesessie tegenkwam, leken zich door te zetten in de Grand Prix, want de Nederlandse coureur legde na de race uit dat zijn auto “veel sprong in alle bochten met lage snelheid”.

“Mijn wielen kwamen letterlijk van de grond”, voegde hij toe. “Dan verlies je natuurlijk het contact met het asfalt, en dat wil je niet. Daardoor gleed ik veel meer, raakten de banden oververhit en was er geen manier om eromheen te rijden, dus het tempo was gewoon een beetje overal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*