HARTVERWARMEND NIEUWS: Terwijl Max Verstappen zijn grote F1 2024-kampioenschap aankondigt met…

Max Verstappen maakt belangrijke F1 2024-kampioenschapsverklaring met vierde titel in gevaar

Max Verstappen zei dat het moeilijk is om erachter te komen waar het mis is gegaan voor Red Bull in het midden van het kampioenschap van dit jaar.

Met zeven overwinningen in de eerste 10 races van het seizoen leek Red Bull’s 2024 in grote lijnen een voortzetting van de dominantie van vorig jaar, alleen om de competitiviteit van de RB20 te laten afnemen in de zes races die sindsdien zijn gehouden.

Max Verstappen: RB20-prestaties betekenen dat het niet meer in mijn handen ligt
Sinds zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje in juni is Verstappen zes opeenvolgende raceweekenden zonder overwinning geweest – de langste reeks zonder overwinning voor de Nederlandse coureur sinds 2020.

Erger nog, de situatie lijkt te escaleren, met Red Bull nergens in de buurt van de strijd om de overwinning in Monza de vorige keer, na een afstraffing door McLaren’s Lando Norris in Zandvoort.

Het is een lastige situatie voor de regerende F1-wereldkampioenen, waarbij teambaas Christian Horner toegeeft dat de gegevens uit de windtunnel en CFD van het team niet overeenkomen met het gedrag van de auto in de echte wereld, wat betekent dat de ontwikkelingen die aan de auto zijn doorgevoerd niet helpen om een ​​beter gevoel voor de coureurs te creëren.

Terugkeren naar eerdere specificaties van componenten kan de balans voor Max Verstappen en Sergio Perez verbeteren, maar met alle teams die upgrades introduceren tot en met F1 2024, betekenen oudere specificaties langzamere rondetijden, zelfs als de auto beter aanvoelt om te rijden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*