JOHTA: Kimi Räikkösen nettoarvo

Kimi Räikkönen on yksi harvoista kuljettajista, joka on kilpaillut Formula 1:ssä yli 2 vuosikymmenen ajan (tarkasti 21 vuotta). Ja tietysti voidaan tunnustaa, että vaikka hän oli ollut osa verkostoa niin pitkän ajan, hän ei todellakaan jäänyt tervetulleeksi.

Suomalainen tuotti radalla riittävästi toimintaa ja keräsi kiitettävän menestyksen, mukaan lukien mestaruuden Ferrarilla. Myöhemmin Räikkönen ansaitsi myös melkoisen summan rahaa 21 vuoden työssään Formula 1:ssä palkkojen ja merkintöjen kautta.

Räikkönen oli lyhyen ajan yksi parhaiten palkatuista urheilijoista koko maailmassa, ja hänen vuosipalkkansa oli huimat 50 miljoonaa dollaria.

Kuitenkin hänen paluunsa jälkeen Alfa Romeo Racingin sisäänvirtaus on vähentynyt merkittävästi. Forbesin mukaan Räikkösen palkka kaudella 2021 F1 ei ole edes 10 parhaan joukossa “parhaiten palkattujen kuljettajien” listalla.

Tällä hetkellä Ferrarin maailmanmestarin palkka on noin 5 miljoonaa dollaria. Tämä ei tietenkään välttämättä tule yllätyksenä, sillä hänen prioriteettinsa ei ollut täysin palkka Alfa Romeoon liittyessään, vaan enemmänkin halu lopettaa uransa sieltä, mistä hän aloitti – Sauberin.

Useiden raporttien mukaan Räikkösen arvo on noin 200–300 miljoonaa dollaria, mikä tekee hänestä yhden Formula 1:n rikkaimmista kuljettajista. Vuodesta 2017 lähtien hän oli vain Fernando Alonson ja kahden seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin ja Michael Schumacherin takana. .

Räikkönen pitää aurinkolaseista, sen me kaikki tiedämme. Heti kun kypärä irtoaa, aurinkolasit syttyvät. No, suomalaista on sponsoroinut kaksi hienointa silmälasivalmistajaa, Oakley ja Wrangler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*