NET BINNEN: Perez bekent dat Max Verstappen beter is dan……

Perez bekent: ‘Verstappen is daar beter in dan ik’

Sergio Perez kan terugkijken op een positief weekend in Zandvoort, waar hij de Grand Prix van Nederland als zesde eindigde. Nu ligt de focus op de Grand Prix van Italië, die dit weekend plaatsvindt. Voorafgaand aan de race op het iconische circuit van Monza sprak Perez over de problemen met de Red Bull-auto’s. Hij overlaadde zijn teamgenoot Max Verstappen dan ook met complimenten.

Sinds de Grand Prix van Miami worstelt Red Bull met de handling van zijn auto’s. Het Oostenrijkse team wist lange tijd niet waar de problemen vandaan kwamen, maar de oorzaak lijkt nu te zijn begrepen. “Ik denk dat de oplossing voor beide auto’s hetzelfde is”, begon Perez voorafgaand aan het Italiaanse GP-weekend.

Perez eerlijk over hoe problemen met RB20 hem hebben beïnvloed
De problemen met de Red Bulls hebben uiteraard invloed op beide coureurs, maar Perez benadrukte dat Verstappen er beter mee omgaat dan hijzelf. “Max kan het probleem waarschijnlijk iets beter aan met zijn stijl dan ik, maar uiteindelijk, als we het eenmaal hebben opgelost, zal het beide coureurs veel voordeel opleveren. Het zou mij nog meer kunnen opleveren. Ik denk dat het correlatieprobleem waar we al een tijdje mee kampen, en dat het zich in veel dingen voordoet. Ik denk niet dat dat het grootste probleem is,” legde Perez uit.

“Het grootste probleem is dat we ergens waarschijnlijk een verkeerde richting zijn ingeslagen, dat we het moeten begrijpen en vanaf dat moment moeten we gewoon proberen de prestaties van de auto op de juiste manier te brengen om die grote sprongen te maken,” voegde de Mexicaanse coureur toe. Perez staat momenteel op P7 van het coureursklassement, 156 punten achter zijn Nederlandse teamgenoot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*