NET BINNEN: Hamilton gooit nog meer olie op het vuur: “Verstappen gedroeg zich niet als een kampioen”

Hamilton gooit nog meer olie op het vuur: ‘Verstappen gedroeg zich niet als een kampioen’

De Brit bekritiseert Max’ houding tijdens de Hongaarse GP. De Nederlander heeft hem in het vizier en ze kunnen elkaar in de komende races weer tegenkomen.

Lewis Hamilton heeft Max Verstappen openlijk bekritiseerd en beweerde dat “hij zich niet gedroeg als een F1-wereldkampioen” in zijn gedrag tijdens de Hongaarse Grand Prix van afgelopen weekend. De Red Bull-coureur werd bekritiseerd vanwege zijn klachten over de radio met zijn race-engineer, Gianpiero Lambiase, op de Hungaroring, waarbij hij klaagde over de strategische beslissingen die op hem werden toegepast.

Bovendien had hij een botsing op de baan met de zevenvoudig kampioen toen hij van veraf naar hem uithaalde en de Mercedes-coureur naar zijn auto draaide toen hij hem passeerde, hem raakte en van de baan stuurde, hoewel het waar is dat hij al erg laat was met remmen.

De uitwisselingen vol beledigingen via de radio werden in sommige sectoren na de race veroordeeld en Verstappen beledigde later degenen die zijn gedrag bekritiseerden.

“Misschien moet zo’n leider zich realiseren dat hij een teamgenoot is voor veel mensen. Hij moet zich gedragen als een wereldkampioen,” zei Lewis in de Mercedes-camper in een nogal persoonlijke aanval. Toen hem werd gevraagd wat het inhoudt om je te gedragen als een F1-wereldkampioen, voegde Hamilton toe: “Dat heeft hij afgelopen weekend niet gedaan.”

Verstappen verdedigt de essentie van zijn gedrag
Verstappen ontkent echter dat er een probleem was met zijn dialoog en gelooft dat het voorkomt dat teamleden niet verantwoordelijk zijn voor hun beslissingen. “Dat is onze aanpak. Ik denk dat het belangrijk is dat je kritisch kunt zijn. Want in deze wereld waarin we nu leven, denk ik dat veel mensen sowieso niet meer zo goed tegen kritiek kunnen als vroeger, en ik wil niet zo eindigen,” zegt hij over de dunne huid die overal in de huidige maatschappij aanwezig is.

Ondertussen heeft de drievoudig F1-kampioen volgehouden dat al zijn reacties logisch waren als de druk hoger is en dingen niet gaan zoals gepland. “Als dingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan, vind ik het heel normaal dat je je frustratie kunt delen. En dat heb ik gedaan. Natuurlijk, als je vol adrenaline zit en er gebeuren dingen in de race waar je niet blij mee bent, ja, dan uit je je frustratie. Maar ook na de vergadering is het vrij duidelijk, je praat over deze dingen,” onthult hij over de discussies binnen het team na de race.

En hij herinnert zich dat er iets niet klopte in de genomen beslissingen. “Dat is wat we deden, het was niet optimaal in termen van hoe we de race uitvoerden, en we hebben ervan geleerd, en we gaan gewoon verder,” voegde Max toe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*