DROEVIG NIEUWS: Lando Norris zegeviert bij Max Verstappen thuis en….

Lando Norris wint bij Max Verstappen thuis en geeft een waarschuwing.

Lando’s overwinning, bij Max thuis, met bijna 20 seconden voorsprong op Max, die naar 71 in het wereldkampioenschap gaat. Sainz klimt van de tiende naar de vijfde plaats en Alonso redt een punt met veel verdienste.

Lando Norris heeft op een briljante manier de Grand Prix van Nederland gewonnen door Max Verstappen te verslaan. Het was een dubbele klap voor de Nederlander, die niet alleen een pijnlijke nederlaag leed voor eigen publiek, maar ook voor het eerst sinds het begin van het seizoen de leiding in het wereldkampioenschap verloor. De Engelsman had 22 seconden voorsprong onder de geblokte vlag.

Zijn voorsprong daalt van 78 naar 71 punten, met nog negen races te gaan en, nog belangrijker, een alarmerende daling in de kracht van zijn auto, die duidelijk wordt ingehaald door McLaren en voor de rest van het seizoen wordt ingehaald door Ferrari en Mercedes.

Het wereldkampioenschap lijkt ineens echt te leven, niet langer figuurlijk, maar echt, en Norris profileert zich als de langverwachte kanshebber.

Auto en hoofd
Lando’s overwinning was met de auto, maar ook met rijden en hoofd. Hij had een slechte start, net als Piastri, maar hij hield stand in de eerste stint met de initiële medium en reageerde vanaf ronde 14 om 3 seconden terug te winnen op Max en passeerde hem in ronde 18 alsof hij een F2 was. Deze MCL38 is ongelooflijk.

De evolutie die dit weekend werd geïntroduceerd, distantieert hen nog meer van de RB20 van Red Bull.

Sainz’s comeback in stijl
De andere grote protagonist was Ferrari, niet alleen omdat Leclerc een geweldig podium behaalde tegen Piastro, maar ook vanwege een uitstekende Carlos Sainz, die terugkwam van de tiende plaats bij de start naar de vijfde plaats aan het einde, waarbij hij op de baan de twee Aston van Stroll en Alonso, Gasly en Checo Perez, passeerde, van wie hij de stickers eraf haalde in ronde 47 van de race en Russell door strategie, waardoor hij gedwongen werd om te pitten om te voorkomen dat hij zijn plek op de baan zou verliezen.

Ferrari heeft deze dingen, want ze leken vrijdag en zaterdag verloren in niemandsland en dichter bij het vijfde team per ronde dan wat dan ook, maar toen de race kwam zagen ze hoe hun tempo buitengewoon was.

Ze hebben de Mercedes in volledige heerschappij verslagen naar een McLaren en Red Bull waren niet ver achter, zelfs die van Verstappen soms voor Leclerc. In Monza wacht hen elk jaar hun grote feest en met hoge verwachtingen om na vandaag te schitteren, maar zelfs zij weten niet of ze daar goed of slecht zullen presteren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*