Red Bull-auto’s zakken de laatste weken achter McLaren, Mercedes en zelfs Ferrari -Verstappen

Max Verstappen finishte 22 seconden achter racewinnaar Lando Norris bij de Grand Prix van Nederland – en de reden voor het grootste deel van dat tijdverlies is onthuld.

De Nederlander kwalificeerde zich als tweede in de Red Bull achter Norris, maar kreeg een veel schonere start en haalde zijn rivaal in voor bocht één.

Maar de McLaren was veel zuiniger op zijn banden en sterk uit de tractiezones, wat betekende dat Norris de kloof met Verstappen kon dichten en hem in ronde 18 weer kon passeren voor de leiding.

De Brit zou dat voordeel de rest van de race niet meer afstaan ​​en behaalde uiteindelijk een dominante tweede Grand Prix-overwinning in zijn carrière.

Red Bull maakt zich mogelijk zorgen over de recente prestaties van de auto, aangezien het team de laatste weken steeds meer achter McLaren, Mercedes en zelfs Ferrari aanloopt.

Verstappen leidt nog steeds het kampioenschap met 70 punten voorsprong op Norris met nog negen races te gaan, maar aangezien hij nog geen vijf Grands Prix heeft gewonnen, kan de Nederlander binnenkort over zijn schouder gaan kijken.

Er is echter één reden onthuld voor zijn achterstand van 22 seconden op de racewinnaar bij zijn thuisrace in Zandvoort.

Volgens Mark Hughes van The Race zou Verstappen een oude spec-vloer op zijn Red Bull hebben gebruikt, wat hem ongeveer twee tienden per ronde kostte.

Er wordt beweerd dat de Nederlander dit deed om waardevolle data te verzamelen voor de rest van het seizoen, waarbij teamgenoot Sergio Perez de nieuwere spec floor gebruikte.

Hughes zegt ook dat Red Bull aanzienlijke hoeveelheden downforce aan beide auto’s toevoegde om te proberen de bandenslijtage te verbeteren, hoewel bleek dat de bandenslijtage in de Grand Prix minder was dan verwacht, dus dat had weinig effect.

Er wordt daarom beweerd dat het tijdverlies van de voorvleugel ‘groter’ was dan het verlies van de oude spec floor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*