Fernando Alonso spionagemissie bij Grand Prix van Nederland

Fernando Alonso is mogelijk gezakt voor zijn MI6-auditie na het uitvoeren van de meest voor de hand liggende spionagemissie tijdens de Grand Prix van Nederland. De tweevoudig wereldkampioen eindigde op de 10e plaats in Zandvoort, terwijl McLaren’s Lando Norris een dominante overwinning behaalde op de thuisheld Max Verstappen.

McLaren heeft de enorme snelheidsvoorsprong van Red Bull de afgelopen maanden volledig uitgehold, en Norris liet dat in Nederland zien. Ondanks dat hij de leiding bij de start aan Verstappen verloor, passeerde de Britse coureur al snel zijn vriend en rivaal voordat hij in de verte wegreed.

Terwijl de andere McLaren van Oscar Piastri slechts vierde kon worden, had hij Verstappen uitgedaagd voor de tweede plaats als hij niet was ingehaald door de Ferrari van Charles Leclerc, die als derde eindigde. McLarens verschroeiende tempo en het succes van hun updates hebben hun rivalen natuurlijk geïntrigeerd.

Dat geldt ook voor Alonso van Aston Martin, die tot het uiterste en humoristische ging om de F1-auto van dat moment beter te begrijpen. Nadat hij achter een van de McLarens had geparkeerd, werd de 43-jarige gespot terwijl hij op handen en knieën ging om de achterkant van de auto te inspecteren, wat van vitaal belang is voor de aerodynamische efficiëntie.

De beelden, geschoten vanuit Alonso’s auto, werden niet op tv uitgezonden, maar werden gedeeld op sociale media door de officiële kanalen van F1, wat leidde tot gelach van fans. Na de race zei de Spaanse legende: “De top vier teams, het lijkt erop dat ze in een andere competitie spelen.

We vechten voor de negende en tiende plaats, vandaag was het de tiende plaats. Pierre [Gasly, die als negende eindigde] was de hele race iets sneller dan wij, dus het was een uitdagende race voor ons. We hadden niet de snelheid, we voelden ons niet op ons gemak, dus we moeten beter worden.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*