DROEVIG NIEUWS: Terwijl de gezondheid van Max Verstappen achteruitgaat na…

Max Verstappen legt uit waarom hij nog steeds last heeft van gezondheidsproblemen na de crash met Lewis Hamilton in 2021.

Kampioenschapsleider Max Verstappen bekende dat hij last had van wazig zicht na zijn angstaanjagende 51G-crash op Silverstone in 2021. Nadat hij in botsing was gekomen met Lewis Hamilton, belandde Verstappen met zijn auto in de bandenstapels.

Drie jaar geleden, tijdens de eerste ronde van de Britse Grand Prix, vochten Verstappen en Hamilton om de leiding op het snelle Copse-circuit. Hun kleine wiel-aan-wiel-contact stuurde Verstappen over het grind en in een bandenbarrière.

Gelukkig kwam Verstappen fysiek ongedeerd uit de crash. Wel is inmiddels gebleken dat de impact zo hevig was dat hij nog steeds last heeft van nare bijwerkingen. De Nederlander gaf aan dat het wazige zicht vooral lastig wordt ‘op golvende circuits of circuits met veel reclameborden langs de baan.’

In een interview met de  Red Bulletin , waarin hij zijn top 10 overwinningen van de 61 die hij in zijn F1-carrière heeft behaald, besprak, noemde Verstappen de GP van de Verenigde Staten van 2021 als nummer zeven op zijn lijst om de volgende redenen. Hij zei:

“Sinds mijn crash op Silverstone heb ik last van zichtproblemen, vooral op heuvelachtige circuits of circuits met veel reclameborden langs de baan.

“In deze race vocht ik niet alleen tegen Lewis, maar ook tegen wazige beelden. Het was alsof ik met een speedboot 300 km/u reed!

“Ik heb je dit nog nooit eerder verteld, maar een paar ronden lang was het zo erg dat ik serieus overwoog om de auto uit te zetten.

“Het enige dat hielp, was me concentreren op mijn ademhaling terwijl Lewis in mijn nek ademde.

“Een belangrijke overwinning die ik hard nodig had in de strijd om het wereldkampioenschap.”

Ondanks de felle concurrentie en de intense gevechten die hij het hele seizoen door voerde, won Verstappen dat jaar zijn eerste Formule 1-kampioenschap, maar dan onder controversiële omstandigheden. Daarmee werd Hamiltons poging om zijn achtste wereldtitel te behalen, gedwarsboomd.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*